dinsdag 18 september 2007

weer-m/v's

Wat is dat toch met weermensen op televisie dat het wel mode lijkt te zijn om niet te zeggen: 'een regenbui, een onweersbui' maar 'een drup regen' of 'een klap onweer'... Toch niet om aaaaaan te horen? Wat krijgen we nu nog meer: 'een waai wind' ...'een puf warmte'.... 'een ril kou'?

uitlaters

Gijs heeft een uitlaten-obsessie. Bij iedere auto móet hij even kijken of er wel een uitlaat onder zit en er ook bij vertellen dat 'onze BLAUWE auto OOK een uitlaat heeft. Hè mama?'

Vandaag parkeerde de schilder van de buren zijn busje net op de oprit toen wij op weg naar school gingen. Gijs deed zijn uitlateninspectie met verve en de schilder wees aan dat zijn bus TWEE uitlaten had.

Toen we even later terug kwamen, en de schilder kennelijk achter het huis aan het werk was, informeerde Gijs geïnteresseerd 'waar die meneer met die twee uitlaters nu toch was'...

zegen

Een eindje verderop gaat sinds gisteren de weg dicht. Elke ochtend om half zeven tot 10 en elke middag om vier uur tot zeven uur. Allemaal om het sluipverkeer tussen Nuenen en de A2 te stoppen. En ik moet zeggen: het is een zegen. Gisteren toen ik thuiskwam uit m'n werk kon je een kanon afschieten in de straat. Er staan 's ochtends geen rijen uitlaatgasdampers meer voor het stoplicht. Je kunt de oprit af om 8.30.

Dit is maar een experiment van 2 maanden maar ik hoop van harte dat het permanent wordt ingevoerd. De leefbaarheid ter plaatse is met tientallen procenten gestegen. Prinsjesdag is er niks bij.