maandag 24 september 2007

be prepared

Sommige dingen moet je goed voorbereiden. Morgen moet ik in een kwartier terug van school naar huis, mèt Gijs, poes in de poesvervoersdoos stoppen, poes naar dierenarts vervoeren voor zijn jaarlijkse update. 'Prich'- zegt Gijs. 'Soms móet je een prich, hè mama? Iedereen moet wel eens een prich.'

Dus...

...poes krijgt een héél bescheiden souper en mag morgen even wachten met ontbijten. Want anders is poes (die vaak een Voorgevoel heeft) morgenochtend fietsen als zijn poesvervoersdoos uit de schuur komt.

Helaas voor poes wint poes' Voorgevoel het niet van poes' Uitgestelde Ontbijthonger. Poes' ontbijt is dus gepland tussen 7 voor 9 en 5 voor 9...

wakker

Gelukkig belde Mark zelf aan het begin van de avond dat de operatie klaar was en hijzelf weer wakker. Het zijn toch telkens weer de mindere dagen, dat je zit te wachten op het telefoontje dat het weer gedaan is.

complete totale overimpuls

Pas nu, een dag later, nu ik nog eens door de fotoos blader, besef ik wat een complete en totale overimpuls Eurodisney was. Wat een gekkenhuis, al die geluiden, muziekjes, al die characters, kleuren, lampjes, al die mensen. Alle glitter, al het pluche, al het rijdend materieel. Alle kastelen en prinsessen, alle show en glamour, alle merchandise. Al die vruchtenhagelkleuren. Al die ronde vormen. Al die vlaggen en wimpels en ieder ieder grassprietje even kek geknipt en aangeharkt.

parade

Een van de mooiste dingen voor de kinderen was de Grand Parade. Lekker rustig kijken naar àl die wagens en figuren. Zomaar wat plaatjes:

ááááhhhhhhhhhh

...riep een hele horde Aziatische dames bij dit tafereel.

tnorrie

Gijs is al weken een self-proclaimed Knorrie. Hij roept elke dag wel een paar keer 'Ich bent TNORRIE!' en heeft dan de grootste lol om zichzelf. Toen Elise in Eurodisney de 'oortjes' ontdekte, waarmee veel mensen rondliepen, koos ze deze:

Gijs was heel zelfverzekerd. Hij wilde géén Teigetje-oren. Hij wilde géén Mickey oren - óók niet die met een tovenaarshoedje-met-lampje ertussen. Hij wilde géén Stitch, géén Winnie en géén Buzz Lightyear. Hij wilde zelfs geen Cars-cap. Nee. Gijs wilde... 'tnorrie-oren'. Dus werden het tnorrie-oren.