zaterdag 27 februari 2010

school

De school van onze keuze heeft geen plaats.
Wel voor Elise, niet voor Gijs.

In Engeland zit een scheiding tussen wat in Nederland groep 4 en 5 is.
Elise zou dus komend schooljaar naar 'Junior' gaan, Gijs zit nog in 'Infant'. Waar het er, getuige de opgevraagde curricula, bepaald niet infantiel aan toe gaat. Britse kindertjes die uit het equivalent van onze groep 2 komen, kunnen al aardig lezen. Gijs wordt dus, met hulp van school, 'klaargestoomd' zodat hij op zijn minst in het Nederlands een vergelijkbaar niveau heeft. Over Elises niveau maken we ons totaal geen zorgen. Ze is zojuist gestart met de methode Engels voor groep 7/8, niet eens vanwege ons aanstaande vertrek maar uitsluitend als verbreding. Anders 'dut ze in', zegt de juf. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.
De support vanuit de school is overigens fenomenaal.

Nu is het hopen dat we voor komend jaar een even goede, ondersteunende, behulpzame school zullen treffen. Widcombe Infant is vol, jammergenoeg, dus onze hoop is gevestigd op Bathwick St. Mary. Volgende week gaan we er praten.

avec bouton de marche/arrêt

"Ze" zeggen dat het blog weer aan moet.
Ja, meneer de brigadier, dát zeggen ze!

Nou.
Dat moet eigenlijk ook.
Dat moest al een aardig tijdje, het microbloggen laat zijn sporen na in dit macroblog.
Al dat minuscule getwitter is natuurlijk geen voertuig voor de serieuze plannen die ons de komende tijd te wachten staan. Dus, Ladies and Gentlemen: het blogseizoen is heropend. Zorg dat uw stoelleuning rechtop staat, klap de tafel voor u op en fasten your seatbelt.