maandag 4 mei 2009

wie schrijft die ...schrijft (2)

Gijs laat zich niet tegenhouden. Hij kiest direct maar de langste woorden en de meest complexe diphtongen. Op een blaadje op het aanrecht staat: SIKUH. En toen wist-ie niet meer hoe nu verder. Er moest namelijk 'ziekenhuis' op komen, maar nadat hij al geïnformeerd had naar de schrijfwijze van de letter H wilde hij kennelijk niet ook nog eens naar de UI komen vragen. Op de bank ligt een POSGAPUL: een boodschappenlijstje, dat nog net niet helemaal af was. Zo langzamerhand is niet 75% maar 100% van dit gezin geletterd genoeg om overal schrijfsels achter te laten.

tweet!

Voor het kleinere werk toch maar aan Twitter begonnen. 140 chars is een leuke limiet. En er zit net weer een andere doorsnede van de webwereld. Microblogging, niet gedacht dat ik dat nog zou gaan doen. Vind mijn tweets op http://twitter.com/IreneDriessen.

next gen cat

Gijs en Elise missen Toby.

Daarom SMSsen we naar zijn logeeradres: of ze 'm even voor de webcam willen houden.
Zo gezegd, zo gedaan, en hier staan twee kinderen voor een MacBookscherm op en neer te stuiteren en roepen beurtelings Toby!! Toby!! terwijl aan de andere kant een zwart-witte haarbal tevreden ligt te snurken op een bank 150 kilometer van hier.

Brave New World.