donderdag 17 januari 2008

barista

Gijs kan erg goed met de Nespresso overweg. Zo goed, dat hij de Hoofdkoffiezetter in dit huishouden is. Het heeft allerlei bijkomende voordelen, zoals dat hij de kleuren leert (verschillende cupjes) en nuttige kennis over groot/klein, vol/leeg en veel/weinig opdoet.

Hij deed vandaag zijn Muis schort aan en klom op de kruk en maakte een koffie voor Mark. Daarna ging hij, nog steeds mét schort, aan het werk aan zijn treinbaan. Toen Mark even later voor zichzelf een tweede kopje koffie maakte, kwam Gijs verbaasd aanrennen. 'Wat doe je nou papa??!! ICH wilde die toffie voor jou maachen!?'

Het aanbod om dan de volgende keer weer te mogen, kon hem niet bekoren. Een echte barista laat zich niet zomaar afschepen.

nah

Ergens ter hoogte van Vught begon het op te vallen dat de intercity wel héél erg l a n g z a a m kroop. Na enige tijd kwam het verlossende woord van de conducteur door de intercom. 'Dames en heren, we staan in de file om station 's-Hertogenbosch binnen te mogen rijden.' Whoeha! Met de trein in de file? Maar daarom néém ik de trein... om niet in de file te staan!?