zaterdag 27 oktober 2007

meten is weten

Gijs meet mijn bloeddruk. Met het plastic gerätje uit zijn dokterskoffer. Als je hard in het kleine ballonnetje knijpt, draait het metertje lekker dol. 'Ech gaat jou bloederruch meten - helemaal. Honnerd Twinnig Tach-ig. Nou isset tlaar.' zegt Gijs tevreden.

wagenpark

Het witgoedwagenpark is geupgrade. Tevreden staan twee Mieles synchroon te wishwashen. Twee glanzende trommels draaien Softcare hun rondjes. Twee oranje displays laten de tijd teruglopen tot het einde van hun programma.

vlochen op de banch

Gijs kan nog steeds de K niet zeggen. Dat leidt tot allerlei leuke uitspraken. Gijs imiteren is bijna onmogelijk zonder fouten te maken, hijzelf is juist heel consequent: een K aan het begin van een lettergreep is een T, een K middenin of aan het eind is een CH. En héél héél soms komt het uitzonderingenlijstje erbij. Bijvoorbeeld als we pannenkoeken eten. Die heten pannepoechen. Voor het overige doen tnopjes tlich tlach en tichters twach twach. Plachen wij vlochen met boter op onze trechter. Eten wij toechtjes met chocholademelch erbij en lezen des avonds een boechtje op de banch.