zaterdag 3 november 2007

vijf kiklo inktvip

Ik lach me rot om die nieuwe reclame van KPN. Hij wordt ook elke keer leuker. 'Vijf kliklo inktvip - goeiemoggel.' En dan op de vrachtwagen 'Willep de Vriep Transploft'. Briljant.

slacht

Ik ga een knolselder slachten. Gewoon voor in de puree. Maar net als een pompoen is een knolselder een ding dat met beleid verwerkt dient te worden. Het kost even tijd om hem netjes te verzagen tot eetbare onderdelen. Echt iets om in het weekend in te plannen dus. Deze knol gaat de gebakken panga-filets vanavond begeleiden. De teriyaki tonijn kan morgen ook nog. Het wordt een vissig weekend, ik zet maar vast een extra fles Chardonnay koud.

sonisch

Ik heb een spannend pakje gekregen (pack suspense). Er zat een tandenborstel in, of eigenlijk meer een sonische gebitsreiginigssuite. Zoiets mag haast geen tandenborstel meer heten. Bedoeld om te testen, en als-ie bevalt, te kopen. Hij ziet er niet alleen Indrukwekkend uit, met zes Indrukwekkende lampjes op het handvat en Indrukwekkende termen, maar hij kwam ook met meer accessoires dan ik me kon indenken bij een nederige tandenborstel. Er zit zelfs een kastje bij dat met behulp van UV de borstelkoppen reinigt. Eerst maar eens opladen om te zien of hij kan wat een basic tandenborstel in elk geval moet kunnen: poetsen.

pack

De nieuwe Citroën komt half februari. Zowel de leasemaatschappij als de dealer hebben het bevestigd. Mooi aan de marketing van zo'n product als een auto, is het denken in accessoirepakketten. Alles komt in een pack. Uitgesproken als ...PAK! - waarbij het uitroepteken integraal onderdeel uitmaakt van het geheel. Zo hebben wij straks een Pack Luminosité en een Pack Visibilité (ofzo, maar het kan evengoed een Pack Velocité, Pack Superiorité of een Pack Maternité geweest zijn - iets met lampen en iets met een glazen dak). Bij een Pack zit steevast iets wat je wilt, en ook altijd iets waar je helemaal niet op zit te wachten. De combinaties zijn even gedurfd als verrassend. Bij een Pack met een panoramadak krijg je ook lampjes op je buitenspiegels. Bij een Pack met een los te openen raam in de achterklep (retehandig) krijg je een hondennet (voor welke hond?).

Het concept Pack heeft voorgoed zijn intrek genomen in dit huishouden. Zo kunnen we elkaar een Pack diner (eten + afwas) aanbieden of een Pack kopjethee (thee + gezellige conversatie).

zeven handen vol

Voorop het katern van de krant staat een aankondiging voor een artikel op pagina 5. 'Daar staat een nummer van hoe oud ik ben.' zegt Elise. 'Ik ben pas één hand vol.'

'Dat je een handvol bent, wist ik al, schat...' zeg ik. Zij kent de uitdrukking niet. En ach, wat maakt het ook uit van iemand die al bijna zeven handen vol is.

eurolines

Het idee dat over niet al te lange tijd de Goedheiligman in dit land arriveert, is doorgedrongen.

Ik vraag aan Gijs en Elise of ze weten hóe Sinterklaas in Nederland komt. Met het vliegtuig? Gijs schudt van nee. Met de trein? Nee, dat ook niet. Gijs weet het wel: '... met de bus!'

Easysint, budgetwise met de eurolines naar de Lage Landen.