dinsdag 22 januari 2008

cliffhanger

Wat ik echt je reinste kulbla vind van de commerciële nieuwzen, is de cliffhanger. Come on!? Sinds wanneer heeft het nieuws een cliffhanger nodig? Aan het eind van het RTL-half-acht-journaal babbelt Rik N. nog even gezellig verder over een of andere kever die een grote bedreiging bladiebladiebla. En dat kun je állemaal zien en meebeleven in het nieuws van 22uur!?

Correct me if I'm wrong, maar
- óf het is Nieuws en dan vertel je het in het Nieuws
- óf het is Geen Nieuws en als zodanig totaal oninteressant voor het Nieuws.

Yofuvervolg

De soya-yoghurt had ik na 1 hap afgekeurd. Te muf.
Maar zondagochtend realiseerde ik me tot mijn schrik dat ik geen gewone yoghurt had gekocht. En ik moest wel voor die 28 eters een grote bak komkommerraita maken. Nou was albert zo vriendelijk om niet één maar drie weken achtereen een bakje Yofu te leveren. Ik was al in diepe twijfel over wat ik daarmee zou doen. Eten weggooien is echt verschrikkelijk, maar opeten leek ook geen optie. Gloria-joechee, de oplossing diende zich aan in de vorm van noodzaak. Na het doormengen van vijf tenen knoflook, flink wat zout, koriander, komijn en citroensap smaakte het nog steeds muf, naar die stomme gemalenkartonzuivel, maar nadat er een halve dag twee geraspte komkommers in hadden gebivakkeerd, was het heel wel te hachelen. Volgens mij heeft niemand gemerkt dat het boon was in plaats van koe.

blanco

Morgen mag ik mijn democratisch recht uitoefenen. En ik ga altijd. Ik geloof niet dat ik ooit een stem-gelegenheid heb verzaakt. Dat kun je ook niet maken, dan mag je acuut vier jaar geen commentaar meer leveren op de betreffende politiek, vind ik. En ik mag graag klagen over de gemeentepolitiek (mwâh, eigenlijk weet ik niet zoveel van de gemeentepolitiek hoor... maar slecht afgestelde stoplichten en het gedreutel hier voor de deur op de laan kosten wel wat ergernis). Morgen dus keurig naar de stembus. Of het een blanco stem wordt, of een totale onderbuikgevoel keuze voor díe PvdA'er die er niet uitziet als een SGP'er, weet ik nog niet.

draach

Bij de HEMA moest ik eigenlijk alleen een artikel ruilen. Wegens te klein. En het was niet eens kleding, het was een portemonnee. Zelfs zonder luscious cash flow is mijn porto vergéven van de minder onbenullige pasjes. De bravo passen van het kaliber Ikea-family blijven meestal al thuis, maar dan nog heb je voldoende cc's, chippers, pinners en flippers om vier rijen kaartvakjes mee te overladen. En wat doe je dan met dat donor codicil kaartje, en moet je ziektenkostenkaart wel of niet in de standaarduitrusting... enzovoorts enzovoorts.

Na ruiling stuitten Gijs en ik op de carnavalsafdeling. En ja, mijn geboren Brabander wilde best een nieuwe outfit. Elise had ook echt een nieuw setje nodig, dus voor haar kozen we een piratencombi. Gijs was vooral erg gecharmeerd van de draak. Hij heeft tegen iedereen in de HEMA verkondigd: 'Ich trijg een DRAACH!'. En zo gebeurde het. Nu loopt hij trots door het huis, met zijn draak aan. Een heerlijk synthetisch groen gedrocht met een klepje met tanden aan de capuchon en een staart met stekels. Gijs geniet.