donderdag 4 oktober 2007

prototypisch

De zon is er nog niet maar de rode kleur in de wolken in het oosten al wel. In de weilanden ergens na Geldermalsen is een boerderij. Bij de boerderij is een appelboom, en tegen de appelboom staat een héle lange ladder. Helemaal tot in de top. Daar heeft iemand zijn ontbijt geplukt. Het lijkt wel een kindertekening.

ontroerd

Iemand bekende wat schuchter dat ze behalve geboeid eigenlijk ook wel 'ontroerd' was door de Roparun video. Dat ik dat misschien niet wilde horen. Dat dat misschien niet de bedoeling was van de film.
Terwijl dát nou net het beste commentaar is dat je kunt krijgen op zo'n video. Dat iemand er écht door geraakt werd.

win-win

Om de week op dinsdag gaan Gijs en ik bij Elise in de klas mee lunchen. Ouders helpen bij deze overblijfmomenten zodat de docenten ook even pauze kunnen houden. Gijs vindt het een feest. Hij staat 's ochtends al klaar met zijn eigen rugzakje en daarin een eigen broodtrommel en een beker melk. Zit tijdens de lunch keurig op een stoeltje, zingt mee van 'smaak'lijk ee-eeten, smaak'lijk drinnnn-ken' en verorbert in rap tempo zijn eigen lunch en vaak ook nog wel wat restanten van die van zijn zus. Elise vindt het óók een feest, omdat het op deze leeftijd nog heel stoer is om een van je ouders in de klas te hebben. Meester Ad heeft nog een half uurtje pauze tussendoor. En ik vind het leuk om al die kinderen uit haar klas te kennen. Kleuters zijn op een bepaalde manier allemaal hetzelfde, ze maken dezelfde grapjes en liggen dan krom van het lachen om zichzelf. Heerlijk. Iedereen blij.

transformatie

Ik ben een Renaultrijder geworden. Zoeen met een electronisch kaartje inplaats van een sleutel. Niet definitief overigens. Totdat de inbraakschade van die paar jokers in de RAI gefixt is, heb ik een Laguna tot mijn beschikking. Rijdt best, maar ik ben niet meer van de lage visvormige scheurijzers geloof ik. Doe mij maar een cavia-model. Lekker hoog en met veel ramen aub.

bezorgd

Toen ik vanmorgen bijna de deur uit wilde gaan, waren Elise en Gijs allebei al beneden. Ik liep nog even de trap op om mijn haar te kammen, waarop Gijs bezorgd riep 'Mama? Mama!' 'Ik ga alleen even naar boven, Gijs! Ik ga zometeen pas weg!' En toen kwam de bezorgde Gijs naar voren: 'Maar mama, jij hebt nog helemaal niet 'teslapen!?'