dinsdag 2 maart 2010

loosing my religion

ik: De jaartelling begint bij nul omdat toen Jezus werd geboren. Dus toen begonnen de mensen te tellen.
Elise: Ja, dahaag! Vóór Jezus waren er toch óók jaren?

---

Gijs: ...maar mama, waarom denken mensen dan dat God die dinobotten in de grond heeft gedaan?
ik: ...?

---

En ik? Ik overweeg me alsnog actief uit te schrijven als het bisdom DB aanhoudt dergelijk achterlijk jaren-50 beleid als van de parochie Reusel actief te steunen.

democracy-aware kleuter

"Morgen moeten we extra vroeg opstaan." verklaart Gijs.
"O ja?"
"Ja, want morgen gaan we eerst stemmen. Toch?"

Ik was het zelf alweer bijna vergeten.

studio

Het wagenpark is weer uitgebreid vandaag. De DHL meneer schoof twee grote dozen de gang binnen en liet mij een elektronische krabbel zetten voor ontvangst. Nadat ik een dozijn tapejes en bubbelplastics en hoesjes en packing peanuts had verwijderd, bleven er twee redheads en een kolossale standaard met drie 3x6meter doeken over. Voorzien van hun eigen transporttasjes. Het is een chromakeyset, met voor de volledigheid behalve een groen ook nog een zwart en een wit doek. Onderstaande uitleg over wat een chromakey eigenlijk doet, is even compact als nuttig:

primeur

Gisteren zat ik voor het eerst in 2010 weer in de trein. Het voelde vooraf nog een beetje als de eerste asperges of een fles Beaujolais, temeer daar ik voor het eerst vanaf station Best reisde. Die treintunnel is zonder moeite het minst aantrekkelijke OV-object van deze regio. De charme van een tuinhark. Maar er ligt een fors P+R terrein naast, dat bovendien gratis is.
Eenmaal in de windtunnel afgedaald hoorde ik nog net dat door de intercom iets gemompeld werd over een vertraagde intercity richting Schiphol. Knap hoor, heb ik weer. Gelukkig geen haast, dus een kalme rit later wel in Utrecht, waar een soort herhalingsprimeur volgde: voor het eerst sinds ... veel jaren (hoeveel? minstens 7) in bus 11. "De" Uithofbus, hoewel het niet meer de Japanse toestanden waren van enkele jaren geleden. Dat met dank aan de snelbus, lijn 12, die nog niet reed toen Capgemini nog uitsluitend gevestigd was op Rijnsweerd. Op de terugreis zowaar ook nog met een stoptrein gereisd, dat is al helemaal zeldzaam. Het was, kortom, een eventful day vanuit het oogpunt van het OV.