dinsdag 30 oktober 2007

de wát??

Juist ja, de Nationale Bijbel Test 2007.

Op prime time op tv.
En ik ben oprecht verbaasd. Dat ze daar een programma van maken.

Dat is ook weer raar natuurlijk: ben ik immers niet zelf afgestudeerd op deficiëntieonderwijs op het gebied van bijbelkennis?

En toch hè...

Die deficiëntie wás er juist omdát ze er geen National Prime Time Television van maakten.

Nu heb je God-op-je-Ipod en hoe heet het verder allemaal. Nu heb je dat toch niet meer nodig? Nu kijk je toch gewoon op Youtube als je iets tekort kwam in je reli-opvoeding?

regenboog

Tegen het eind van de middag was er zo'n prachtige dubbele regenboog te zien boven de straat dat ik Gijs, Elise en T. op het balkon riep om te kijken. De dames hadden het na een paar minuten gezien, maar Gijs heeft gekeken tot de regenboog helemaal in grijze wolken vervaagd was. Daarna was hij hevig verontwaardigd en verdrietig. Hij heeft nog twee uur lang betoogd dat we de regenboog moesten gaan zoeken: 'Ich heeft een idee! Wij tunnen de auto nemen en de regenboog zoechen!'. Helaas voor Gijs moest hij het stellen met plaatjes van regenbogen op internet en een mooie door papa getekende regenboog.

Walexander

Willem-A. heeft weer een plusje verdiend in mijn boekje. Hij ontplofte zowat bij de gedachte aan zijn kind op een pedo-site. En terecht. Hij hield zich keurig in toom voor de camera, maar oh wat was W-A pissed off. Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt. Hoe haalt iemand het in zijn hoofd.

prich! (2)

'Iedereen moet wel eens een prich.' zou Gijs zeggen. Nu is mama aan de beurt. DTP, Hepatitis-A en wie weet wat de GGD me overmorgen nog meer aansmeert. Ach welja, ben ik weer jáááren onder de pannen qua enge tropische ziektes.

Mumbai

Mumbai Mumbai Mumbai.

Het houdt me wel bezig.

Oslo en dan Mumbai.
Sneeuw en dan hitte.
Een van de meest welvarende landen ter wereld, en een kleine stad.
En dan een van de arme landen van de wereld, en een mega-metropool.

Mumbai: volgens mij moet ik het doen.

schema

Waar ik echt helemaal niets van begrijp is de mededeling 'dames en heren, u zult gemerkt hebben dat wij langzamer rijden dan gebruikelijk, dat komt omdat we achter een goederentrein rijden' (en dit geheel leidt dan tot 25 minuten vertraging). Want: die goederentrein rijdt daar toch niet zomaar??? Je weet toch als spoorbeheerder dat die trein daar gaat rijden? Die rijdt daar toch elke week op die tijd?! Of misschien wel elke dag!? Die trein komt potverju toch niet uit de LUCHT vallen, zoals die blaadjes waar je wielen driehoekig of octagonaal of weetiket van worden? Die trein is toch geen verstekeling op je netwerk? Als je freeloaders hebt rondrijden, moet je er gauw wat aan doen als ProRail zijnde, maar het lijkt me sterk dat die treinen verschijnen en verdwijnen op de schermpjes van de baanvakbeheerders alsof het regenbuien zijn.