dinsdag 2 oktober 2007

what's next?

Ik sloeg vandaag voor het eerst in maanden weer eens een editie van Donald Duck open, en zag onmiddellijk een paginagrote advertentie voor abonnementen op NRCnext. Huh? Sinds wanneer pluggen kwaliteitskranten zich in de DD? En what's next? Een Nova-teaser in Sesamstraat?

glamourous

Darling, darling... wat zijn we toch een glam fam. De hele bovenverdieping ligt al dagen vol glitter vanwege het enthousiasme waarmee Elise haar nieuwe make-up doos hanteert. Reuzefraai, eerst bleef het bij glitter op Elise en glitter in de badkamer, maar nu is er ook glitter op de trap, op de overloop, in de wasmachine, op Gijs, in ons bed en net meende ik een glittertje op poes te bespeuren.

de veelgevraagde kippenkroketten

Wat zitten er toch voor briljante tekstschrijvers achter Sesamstraat - en wat doen ze nog meer met hun leven? De conversaties van Bert en Ernie zijn onbetaalbaar. De liedjes zijn altijd raak. En buiten B&E zijn eigenlijk alle muppet-scènes even kostelijk vermaak. Hoe komt iemand op zo'n karakter als Graaf Tel ('iek tel achcht prachchtvolle snoerken') of Grover ('nummer zes zijn de veelgevraagde KIPPENKROKETTEN')?

dubio

Nog steeds hevig in dubio over het auto-issue. Ga ik mijn huidige auto overkopen van de leasemaatschappij? Of ga ik weer een nieuw ding leasen? Beide hebben voor- en nadelen en financieel lijkt het elkaar weinig te ontlopen - maar hoe is dat op wat langere termijn? Moeilijk, moeilijk. Het aanbod van de leasemaatschappij is uitstekend. Maar de nieuwe modellen zijn ook wel aanlokkelijk.

self-supporting system

Gijs geniet van zijn dag. Hij zit al zeker een uur zingend en tegen zichzelf kwebbelend te kleuren. Tussen het geneurie en gezang van 'Bóóób de bouwer... nou en OF' hoor ik af en toe een dialoog.

'Nu even een blaadje pachen'
'Zoooo blaadje tepacht'
'Lekker kleuren, ja?'
'Hm lekker kleuren'
neuriet
'...nog blauw hier...'
'...tunnen wij het maachen?'
'Welke is het huis van Bobdebouwer?'
'Oooh, deze is het huis van Bobdebouwer, ja hè?'
neuriet Bob tune nog maar een keer.

...en zo voort. En dat allemaal tegen zichzelf.