donderdag 20 september 2007

schoolfoto

whoeha!

Bij toeval kwam ik vandaag langs de personal-lease-pagina. Ik dacht al die tijd dat mijn leasecontract 4 jaar na startdatum zou eindigen, maar dit bleek 46 maanden te zijn. Met andere woorden: ik 'moet' (mág?) vóór Kerstmis een andere auto! Ik kijk al de hele avond auto-sites. 't Is weer een stuk duurder en onaantrekkelijker geworden, maar toch ook wel weer een beetje leuk. Een toekomstbestendig blik uitzoeken.

Mijn shortlist:

Renault Grand Scenic (da's mn favoriet momenteel)
Renault Scenic
Peugeot 307SW (misschien even informeren wat het kost om deze gewoon van de maatschappij over te nemen)
Citroen Grand C4 Picasso (héél leuk!)
Seat Altea XL

waarbij

Restauranthouders zijn net makelaars... of wetshandhavers... of... ach, eigenlijk zijn het gewoon mensen. Zoals zoveel beroepsgroepen hebben ook de menukaartschrijvers behoefte om hun jargon op te pompen met zinloze taaltoevoegingen. De politieman spreekt van bosschages als hij een struik bedoelt en de makelaar noemt een pand 'voorzien van riante raampartijen aan de voorzijde' als hij wil zeggen dat er een groot raam aan de voorkant is. De restauranthouder die wij gisteren troffen, zegt nooit simpelweg dat het vlees geserveerd wordt met saus x en bijgerecht y, maar dat op je bord een filet-abc ligt waarbij een saus van bladiebla en een blaadje frutsel.

ster

Dineren, zou ik zeggen. 'Eten' doet de Karpendonkse hoeve geen recht. Dat deze zaak een Michelinster heeft, verbaast me niet. Het was de vierde of vijfde keer sinds we in Eindhoven wonen en het was weer een prima ervaring. Niet alleen is er zo'n 1.3 fte per tafel aanwezig, ook krijg je een hand van de eigenaresse bij binnenkomst en is geen verzoek te vreemd. Ik at tonijn op een tomatensalade met pasta, als hoofdgerecht een tompouce van gegrillde groene asperges in bladerdeeg met een dragonsaus en crème brulée van advocaat met boerenjongens. Bij voor- en hoofdgerecht een verrassende Pinot Noir uit Oostenrijk, met een naam die deed denken aan de bekende thuisbakker Dr. Oetl*l (maar het niet was), bij het nagerecht een muskaatwijn uit Californië. De aankleding met amuses en friandises was als vanouds voortreffelijk. Mankeert er eigenlijk wel iets aan de Karp? Ach, ze hadden pech met de kwaliteit van hun tomaatjes, en ze zouden er goed aan doen de voorgerechten niet te koud te serveren. En helaas ging na een avond van voortreffelijke rust om vijf voor tien de muzak ineens aan, alsof de drie overgebleven tafels wat meer haast moesten maken omdat PSV-AjaxPraag allang begonnen was. Maar buiten dat was het weer uitstekend.