woensdag 9 januari 2008

bellen

Ik moest wat opzoeken op de site van Telfort en kwam aldaar langs het volgende opmerkelijke blurpje: ' De Winkels van Telfort zijn niet telefonisch bereikbaar.'

Sneu. Zat niet bij de arbeidsvoorwaarden ofzo?

wappaaaaa

Er zijn van die dingen die je met gemak een jaar kunt verdringen totdat ze er *PLOP* ineens weer zijn. En carnaval is er één van. De eerste reclameboekjes vallen hier alweer op de mat en ineens realiseer ik me dat het over minder dan een maand zover is. Ieks!

smakelijk

Vroeg vanochtend kon ik nog net even een stukje Volkskrant meepikken. In deze election times mag ik graag meeleven met de Ustated Knights. Maar de voorpagina was vele malen smakelijker dan alleen het kopje dat Hilary ditmaal meer kont schopte dan Barack. Het openingsbericht alleen al: VU opent kliniek voor vage klachten. Type 'dokter ik voel me zo ik weet niet de laatste tijd.' Wauw. Dat kan ook echt alleen in een land waar iedereen drinkbaar kraanwater en teveel filetijd heeft. Ze wilden het niet teveel onder de aandacht brengen (hm, tja, in het openingsartikel van de VK val je niet op?). En daaronder, afgezien van de bizarre niet-Ikea-file-op-Ikea-afrit-aanslag-foto, stond een prachtig stukje proza over Sarkozy. Werkelijk aangenaam om te lezen en té mooi voor de papierbak.

ongelóóófelijk, Jack...

...TelSell is failliet?
Amazing!

Wauw. Verbaas uw vrienden en kennissen! Geen 27 hulpstukken meer en níet meer bellen met het nummer dat bij de vlag van uw land staat! Níet meer plat opvouwen en onder uw bed bewaren! 'Eerst geloofde ík het ook niet!'

The end of an era.

volume

Gijs stampt door de kamer, met in zijn handen een grote stapel plastic bekertjes die hij als een gitaar onder zijn arm klemt. Hij brult er luid bij:

OLLLEEEEEE OLEEEEJ OLEEEEJ OLEEEEEEEEEEEEH
WIJ ZIJN DE SJEMPJUNS

Als ik vraag of het misschien een pietsje zachter kan, zegt hij verontwaardigd: 'Maar dit HOORT heel hard mama!' Maar hij kan wel een ánder, zachter liedje zingen, vertelt hij erachteraan.

En daar gaat-ie, half-fluisterend:

'Zie gindssss komt de stooooomboot uit Spanje....'