zondag 9 augustus 2009

huishoudgenie

De oude stofzuiger had echt het loodje gelegd. Nadat de mannen het ding open hadden geschroefd, en geconstateerd dat de motor aan het einde van zijn levensduur was gekomen, heb ik fluks een identiek-exemplaar-maar-enkele-generaties-jonger aangeschaft bij zo'n proleterig rood-zwart A-lokatie apparatuurpaleis met schreeuwerige advertenties die oproepen om de economie te stimuleren.

Dit nieuwe vroemijzertje is, hoe symbolisch, de helft kleiner en niet groen, maar 'braambesrood'. Zelfs stofzuigercarosserielakken krijgen al namen die doen denken aan te dure auto's. Gijs is immens tevreden en gelukkig met de nieuwe huisgenoot. 'Nog iets kleiner' betekent dat hij er gemakkelijk mee overweg kan, en zo heeft hij gisteren niet alleen zijn eigen kamer, maar ook nog wat andere ruimtes op de bovenverdieping gereinigd. Ook kan hij het nauwelijks laten om mij op de hoogte te stellen van alle features die het ding bezit ("kijk mama, als je aan deze knop draait, gaat-ie zacht").

Nu ons huishoudgenie nog even opleiden voor de andere taken. Hij heeft onlangs de volledige badkamer, inclusief de wc, gereinigd met een nagelborsteltje.