donderdag 30 augustus 2007

rijkdom

trein

kedéng-kedéng!

snoeien

Ehm, wát wilde ik ook al weer gaan snoeien?

Ambrosia, wat vloeit mij aan?

Ik weet zeker dat ik ze heb zien staan, de ambrosia's. Langs de Dommel, op het TU terrein. Hier ook al dus. De gedachte alleen al geeft nog harder jeukende ogen. Maar goed dat die neusspray écht werkt.

konijn

Na uitbundige bestudering van het kruidenbed trok ik een worteltje uit de grond om te zien hoe het ermee stond. Een lichtoranje babyduimpje. Ik liet 'm aan Elise zien, die tevreden constateerde 'Een wórtel!'

Van de andere kant van de tafel kwam het verlossende commentaar van Gijs er direct achteraan. 'Is voor 'en konijn, mama!'

wieuw-wieuw

Net voordat ik de deur uitging vanochtend, vertrouwde Elise me toe dat ze vandaag 'dat van wieuw-wieuw' gingen doen op school. 'Wieuw-wieuw'?

Een ontruimingsoefening dus. Ze stond enthousiast te stuiteren. Die is er klaar voor.

noise reduction

Mijn nieuwe ear buds zijn hun gewicht in goud waard. In hoeverre het gouden 3 mm plugje daaraan bijdraagt, weet ik niet. Maar het is een stuk aangenamer luisteren zonder gerammel van wissels en rails en zonder woest geblader van medereizigers in hun Spitsen en Metroos.

Amerika

De Van Lanschot toren naast het station van Den Bosch zou met een beetje goede wil zo door kunnen gaan voor een gebouw in een gemiddelde Amerikaanse downtown area. Zeker vandaag, nu hij door de zon beschenen wordt, met een strakblauwe lucht erachter. Ik denk de onderzijde weg, en stel me voor dat die bovenste helft niet de helft is maar... pakweg een vijfde van het hele gebouw. Voilá, instant Amerika ligt gewoon om de hoek.