donderdag 1 november 2007

senior

Toby wordt oud. Hoewel hij bij zijn laatste checkup door de dierenarts nog gecomplimenteerd werd met zijn minimaal-twaalfjarige status, zien we de laatste weken toch wel de tekenen van een senior in hem. Hij heeft kale plekjes op zijn oren (die gelukkig weer aangroeien), een lelijke plek op zijn wang (waar eerst een abces zat dat weer genas), en de laatste tijd mist hij verdacht vaak doel als hij probeert op je schoot of op een stoel te springen. Hopelijk gaat hij nog jaren mee, maar als hij morgen opeens grijs is in plaats van zwart-wit, zou het me niet eens verbazen.

strak

Het hele pand staat weer strak in de verf hier. De mannen hebben hun Pipo-kar weer van de oprit weggereden en zijn een paar werkdagen na de start vertrokken. Het ziet er prima uit. Zelfs de onderkant van het balkonnetje hebben ze getext. Mooie Sigma op het houtwerk. Keurig. We kunnen er weer een paar jaar tegen.

mt. 28

Volgens het RTL nieuws hebben veel kinderen onder de 12 nog nooit geschaatst. Dat kun je niet zeggen van Elise, die heeft vorig jaar diverse keren geschaatst met Mark en wel zo enthousiast dat we haar een eigen paar schaatsjes hebben gekocht dit keer. De sportartikelenbeurs afgelopen weekend bood leuke kleine ijshockeyschaatsjes aan. Huren was haast duurder. Dus nu staat hier een stelletje Maple Leaf Skates maat 28. 'Wel een beetje voor jongens,' aldus Elise, '...maar ook wel stoer.'

gaatjes

Vanochtend toen ik Elise naar school bracht, vertelde ik dat ik daarna even naar de dokter moest voor een paar prikken. Dat had ik beter niet kunnen doen, ze werd terstond treurig bij de gedachte alleen al. Terwijl ik juist dacht dat het wel illustratief was om te horen dat grote mensen óók gewoon prikken halen alsof het niets is.

Ze verklaarde dat toen zij een prik moest, ze daarna 'een gaatje in haar arm' had. Ik heb inmiddels twéé gaatjes. Hopen dat ik niet leegloop.