zondag 17 juli 2011

Gewoon Stom

Privatisering van dingen die eigenlijk bij de overheid thuishoren is Gewoon Stom. Dat vind ik al heel lang en vandaag werd het maar weer eens goed duidelijk HOE Stom dat is. Vanochtend moest Mark om 11 uur op Schiphol staan. En omdat we in Winterswijk waren, had hij de diverse reisplanners geraadpleegd. Dat kon, zei 9292OV: een trein om 8.23 naar Zutphen nemen. Dat kon, zei NS eveneens: die 8.23 is De Diesel Voor U. De rest van het reisplan zat daarmee onwrikbaar in elkaar. Het Zou Allemaal Precies Lukken.

Zou.

As in: zoudende moetende wezende.

Nodeloos te zeggen dat er geen trein kwam. Bij nadere bestudering hing er op het station een reisschema waar deze 8.23 die door 9292OV en NS wel als bestaand werd beschouwd, niet voorkwam. We belden naar 9292OV, want Syntus is Dicht Op Zondag. Ja: gesloten. Niet bereikbaar. Geen service.

"Oh." zei de mevrouw van 9292OV.
Ze krijgt natuurlijk aan de lopende band dit soort onaangename kwesties voorgeschoteld, in dit geval waarschijnlijk veroorzaakt door pure ranzigheid van Syntus Info Services, en op zondagmorgen vóór koffietijd vergt dat onbegrensde nuchterheid.
De Oplossing kwam een paar minuten later. Wij zaten inmiddels weer in de auto, te wachten op de trein van een half uur later, die volgens Syntus wél bestond. Buiten was de ouwefrituurlucht van de naastgelegen McDrive namelijk niet te harden. Om 8.39 plingplongde de stationsspeaker. "De trein van 8.23 naar Zutphen zal vandaag helaas niet rijden."

Kijk, zo los je dat op.

Playbackshow 2011

De jaarlijkse laatste schooldag!