zaterdag 29 december 2007

kleine afwasman

Gijs helpt bij de kerstbrunch. Als je nooit hoeft, is het best leuk, afdrogen...

staybright

'Staybright Windows - the clear choice - in any weather.'

Er zijn reclameslogans die je van je leven niet meer zullen verlaten. Staybright is er daar één van. Die werd altijd aan het begin én einde van de weerbericht-blokjes van Granada getoond. Toen was in Nederland het weer nog gewoon weer. Nu wordt de klok gesponsord door Randstad en het weer mede mogelijk gemaakt door een of andere vakantieboer. Komop zeg! Het weer wordt mogelijk gemaakt? Er is altijd weer! Of je wilt of niet, of je op vakantie gaat of niet en of je bedrijf xyz kent of niet: weer is er en weer blijft er. Het weer mogelijk maken? Wat een kul!

ingenieur

denksport

gouwe ouwe

Dat was lang geleden. Een studententijdgerecht: stamppot groene kool met tomaat, olijven, cashewnoten en kaas. Hij was lekker. Zelfs Elise vond het wat. Ik wist niet eens meer precies hoe het moest, wel dat er geitenkaas in had gemoeten, maar met de koe-variant ging het ook best.

auw

Dit keer heb ik mijn knie echt aan gort gestoten, lijkt het wel. Na een ontmoeting met de bakfietsbak wordt-ie dik en rood en stijf. Hm. Auw. Ik ga maar eens een paar uur op de bank zitten, denk ik.

heerlijk hindoe

Ik miste nog wat dingen in mijn voorraad, en maakte net de laatste zwarte linzen op. Nou was me halverwege de straat waar Elises school staat, wel eens een winkel opgevallen met sari's. Misschien dat die ook wel specerijen zouden hebben?

En die hadden ze. Het is weliswaar een Surinaamse winkel, dus sommige Indiase dingen zoals pappadams konden ze me niet verkopen, maar enorm veel andere heerlijkheden wel. Dus ik heb me kostelijk vermaakt en kwam -zonder zelfs maar 15 euro uit te geven- thuis met zakjes vol kruiden, specerijen, linzen, blaadjes, stengels en zelfs echte paneer. Blij!

fruit

'We gaan een heleboel perssinaasappels kopen.' zeg ik tegen Gijs, onderweg naar de markt. 'Wat wil jij verder nog meer voor fruit?'
'Boterhammen.' zegt Gijs.

Tja. Boterhammen. De echte fruitboycotter kèn niet zonder.

maag

'Wat een magisch leven' zingt K3, in hun helemaal niet zo onaardige hitje 'Hocus-Pocus'.

'Want een maag is levend' zingt Elise.

Het een is niet minder waar dan het ander.