woensdag 19 december 2007

service

India mag dan een vies land zijn in veel opzichten, de Indiërs zijn proper. Als we even bezig zijn met inchecken en files van de camera offloaden, staat er bij de ingang van de cubicle ineens een verlegen jongen met een dienblad met doekjes en potjes.

'Do you want your laptop cleaned?' vraagt onze gastheer.
Eh?
'It works quite well, won't damage it.' verzekert hij. 'They use some special wax.'

Nou, ok dan. De jongen gaat aan de slag. Hij borstelt het toetsenbord schoon met grote kwasten. Er stuiven 14.000 kruimeltjes en poezenharen tussen de toetsen vandaan. Daarna poetst hij met minstens drie verschillende middeltjes de binnenkant, het scherm en de buitenkant. Brandschoon komt de laptop weer terug op mijn plek. Zo schoon heb ík hem zelfs nooit gekregen - het was al een doorgevertje indertijd. Het ding glimt en glanst en de glidepad is helemaal stroef van schonigheid.

Tjee, wat een idee. Moeten ze bij ons ook doen.

plat

Een SMSje. De chauffeur heeft een lekke band. Niet gek, met al die stenen en kuilen. Nog een kwartiertje later. De persoon die we vandaag als eerste krijgen, is meteen de hoogst geplaatste in de organisatie die in deze video zit. Zo een die slechts weinig tijd heeft. Neemt niet weg dat zijn werkkamer een caviahokje is met uitzicht op een chemische fabriek.

aanvliegroute

Vandaag zitten we onder de aanvliegroute. Wat ik nog niet eerder heb gehoord, komt nu voorbij: het gebulder van de jets. In no time is het toestel niet meer zichtbaar in de smoggy grijze lucht. Zal de Powaii baan wel zijn dan.

in London they are sleeping now

Elke dag word ik wakker met de gedachte dat thuis iedereen nog slaapt. Dat is omgekeerd van de meeste reizen, wanneer iedereen allang naar bed is als ik ga. Tijd om aan de zone te wennen is er gelukkig niet. Ben straks vast snel weer gereset - hoewel we komende nacht mislopen door in een vliegtuig te gaan slapen.