vrijdag 15 februari 2008

effing

Het is serieus winter, vannacht wordt het letterlijk effing freezing. Min 4 als gemiddelde voorspelling, min 7 in het binnenland (ja, da's dus hier) en wie weet wat dat aandegrond betekent. Lekker. Ik vind het wel wat, vooral nu ik niks hoef.

RT*M

Elise is boos.
Mark claimt dat je voor technisch Lego éérst moet kijken hóe je het moet bouwen en dan pas bouwen.
Dat vindt Elise be-la-che-lijk.
'Ik wil éérst bouwen en dán kijken.' zegt ze.
'Dat doe je dan lekker met je eigen lego,' zegt Mark.
Daar is Elise helemaal NIET blij mee.

Viognier

Potdorie. Ontdekte ik een jaar geleden het verschijnsel Viognier, en heb sindsdien zorgvuldig winkels in de buurt afgespeurd naar betaalbare Viognier-wijnen (met als voorlopige winnaar de Wild Pig van AH), staat er verdikkie vandaag een artikel in een van de gratiskrantjes-waarjenietdoodmeegevondenwildeworden over de geneugten van Viognier. Ja zeg! Straks gaat heel Nederland Viogniers drinken! Maar natuurlijk heb ik hun gouden tip, de Casillero del Diablo Viognier, meteen gekocht. Monsieur Albert heeft die, itt de overige Casillero's, niet op voorraad, dus ik moest naar een echte winkel. It'd better be good.

lego

Mark, Gijs en Elise pakken samen een enórm pak uit. Er zit een grote doos in: detechnischlegohijskraan. Er stijgt gejuich op van de keukentafel. 'Een HOOGwerker!' kraait Gijs. Nu worden alle interne zakjes opengemaakt en zorgvuldig geleegd in de kleine vakken van de sorteerdozen die ze gisteren hebben gekocht. 'Nog meer tandwielen!' hoor ik, en 'Wat is dít papa? Een motor, Gijs.'

Dat wordt, kortom, weer uren geelgrijszwarte lol voor het hele gezin. Zelfs voor mij, want ik kan op zo'n moment zomaar een half uur aaneengesloten de krant lezen. Elise is zelfs al vergeten dat ik haar zou voorlezen.

Fieche

Het überschattige 'Fieche' waarmee Gijs zijn groepsgenootje Fieke aanduidde, is verdwenen. Gisteren verklaarde hij luid en duidelijk dat 'FieKe jarig was'. En helaas, Fieke zelf is ook verdwenen. Naar de basisschool. 'Nee mama... naar schóól!' zegt Gijs dan.

Voskuil

Eindelijk, na jaren van voornemen en niet uitvoeren, ben ik dan toch begonnen aan Het Bureau. Maar dan digitaal. Ik heb de eerste 300 afleveringen van het VPRO hoorspel op mijn iPod staan en ben vanochtend onderweg naar Mijn Eigen Bureau maar eens gestart. Zo'n vijf afleveringen per enkele reis is haalbaar, dus met onafgebroken doorluisteren tijdens werkdagen zou ik daar in anderhalve maand doorheen zijn. Zolang ze onderhoudend blijven, kom ik vast een eind. Daarna resten er nog een kleine 200. En wie weet, begin ik dáárna alsnog aan de boeken.