vrijdag 11 januari 2008

mooist

Ook op de allerdrukste dag is er altijd dat ene moment dat je volkomen ontroerd wordt door je kinderen. Nu liggen ze te slapen en als ik het licht uitdoe en ze nog even instop, zie ik net als elke dag hoe prachtig en bijzonder ze zijn. Hoe onafhankelijk en hoe klein. Hoe lief en hoe perfect. Echte mensen, echte kleine mensen die vanzelf groot worden.

draak

Het Spaanse volkslied heeft geen tekst. En omdat dat zo dom staat als je als voetballer 'meezingt' (nee, die gozâhs die precies 8 woorden van het Wilhelmus kennen zien er intelligent uit...) heeft het Spaans Olympisch Comité een wedstrijd uitgeschreven. De winnende lyrics zijn uitgelekt en worden voorgehouden aan de-Spanjaard-in-de-straat. Whoehahaha ...ze rollen zelf lachend over het trottoir of hun schoenveters springen uit hun schoenen van plaatsvervangende schaamte.

Frysk

Dit is de eerste keer dat ik een journaalitem zie dat níet over taal gaat, en waarbij de geïnterviewde toch volledig in het Fries spreekt. Met ondertiteling. Geweldig. Gave taal ook, Fries.

paars

Maandagavond had Elise een kanjer van een buil op haar voorhoofd. Op mijn vraag hoe dat zo kwam, knielde ze direct neer en demonstreerde precies hóe ze met haar hoofd het schoolplein raakte tijdens het spelen. 'Zó mama. Toen viel ik zó.' Het zag er dramatisch uit, maar een dag later was het ei geslonken en was het vooral nog een blauwe plek met schaafwond. Gelukkig staat rood/paars haar goed en combineert het leuk met de meeste kledingstukken en haarspeldjes.

sprookjes

TelSell failliet.
Land van Ooit failliet.

What's next?

Eurodisney?
Willem en Maxi?
Amerika?

soortgenoot

Schuin voor me in de trein zit een man. Hij leest Niffenegger's 'Time Travellers Wife'. Tijdens een korte pauze tussendoor pakt hij zijn boekenlegger. Een biljet van 100 *iets* wijst de weg. Ik kijk naar het biljet van 10 rupees dat ik in The Elephanta Suite heb zitten. Zal ik hem vragen welke valuta hij heeft?

BdB