maandag 10 december 2007

all Al

Al al al al. All there is, is Al.

CNN is al uren gevuld met Al en dat zal ook wel zo zijn op de nationale zenders. De ogen van de wereld zijn heel even gericht op deze plaats: Oslo.

sparen

Vroegâh dejen we op de grote WWW-conferenties nog wel eens een rondje 'hotshots' sparen. Wie de meeste celebs zag (ok, ok, celebs in that field) in één dag.

Hier gaat het ook helemaal lukken, want tegelijk met de Rightshore week Nordic valt ook het Nobel Peace Prize gebeuren. 't Is dus druk in de stad. Straks is er naar verluidt een zwaaisessie van Al Gore en zijn eega vanaf het bordes van een hotel, morgen wellicht een glimpje van koning Harald en koningin Sofia voorafgaand aan het concert dat totaal ge-Eurovisied is aan alle kanten (dus binnenkomen met een pindacameraatje zal hoe dan ook geen optie wezen), daar schijnen ook Kevin Spacey en Uma Thurman rond te wandelen alsmede Melissa Etheridge, Alicia Keys, Kylie Minogue en Annie Lennox.

Intussen mogen wij woensdagochtend het Noors parlement in voor een gesprekje met een MP: ook helemaal prima.

trikken

De tram heet hier trikken. De mooiste stationsnamen staan op het kaartje in het toeristische Oslo-gidsje. Vikatorvet mag er zijn. Jomfrubråten had ik zelf niet kunnen bedenken. Maar de allerfraaiste vind ik Inkognitogata.

brrr... f'isjes

Warme jassen zijn mooie uitvindingen. In de stad is het niet echt koud, rond of net onder het vriespunt. In Holmenkollen, een van de grotere skigebieden, is het eigenlijk vooral frisjes als je staat te wachten tot de rest de auto-shots heeft afgerond. Op het kleine taxi-rondje voor het hotel waar we de car suction mount op de auto zetten, ligt een permanente laag ijs en sneeuw. De afgelopen week heeft het echter nogal geregend, dus de vegetatie is nog prima groen. Een blauwe lucht was mooi geweest, maar je moet je hand niet willen overspelen. Dit is lang niet gek - en geen neerslag: dat is zelfs bonus.