woensdag 21 mei 2008

feestnummer

Elise had een dagje feest. Eerst de jaarlijkse meester-en-juffenverjaardag. Thema 'indianen', dus met veren en strepen op het hoofd naar school. Daarna een verjaardagsfeestje van een klasgenootje. Direct door om met mij nieuwe schoenen te kopen en toen dansles. Ik had nog wel dringend geïnformeerd of ze niet veel te moe was voor dansles, maar dat was, zo verzekerde ze, niet het geval. Op de terugweg, net na zessen, leek ze in slaap gevallen net twee minuten voor aankomst. Ik probeerde haar wakker te houden door tegen haar te praten en rare liedjes te zingen, maar haar ogen bleven dicht. Tot we stilstonden op de oprit, en bleek dat ze me gewoon voor de gek had gehouden...

carnavalmelk

Gijs informeerde tijdens de lunch vriendelijk of er soms ook nog 'carnavalmelk' was. En ik, bezig met het schaven van plakjes kaas, moest werkelijk even nadenken wat hij bedoelde. Het antwoord was nee. 'Ah. Alleen gewone koeienmelk dus.' constateerde Gijs, en ging door met het verwerken van zijn boterham met pindakaas.
Terwijl hij het allang weer vergeten was, zag ik nog altijd beelden van koeien met pruiken, toeters en véél te veel bier op.

een bus vol blinden

In lijn 29 zit vaak een blinde man. Rond dezelfde tijd dat ik naar kantoor reis, stapt hij in en uit bij dezelfde haltes. Maandag was hij er weer, aan de andere kant van het gangpad. Tot mijn verbazing stapte er nóg een blinde man in, een die ik niet eerder had gezien. Hij wilde ook op de voorste stoel plaatsnemen, kon natuurlijk niet zien dat daar al iemand zat, die hém ook niet zag en hem daarom niet kon waarschuwen. Ik zei dat de plaats aan de andere kant vrij was, en zo zat ik op een rij met uitsluitend blinde mensen in een bus die door Utrecht reed. Na het uitstappen verdeelden de reizigers zich netjes over Cap en Atos. Ziend of niet.