zondag 30 december 2007

alles karaoke

Met een Wii verandert je leven ineens in een soort karaoke-versie. Alles is heerlijk nagespeeld. Nep. Net echt. De tv zegt wat je moet doen. Het scherm is je souffleur. Golf. Tennis. Bowlen. Heerlijke nepversies van het echte leven.

verbaasde archeologen

...graven over drieduizend jaar een paar dingen op.
Plaatjesbeugels.
Wii remotes.
Bekabeling.

masala

Vandaag de garam masala uit India voor het eerst gebruikt. Roosteren, vijzelen, t is een heel werk, maar het ruikt goed. Lekker voor bij de kalkoen-tomaatcurry. Verder hebben we zwartelinzendhal, naan, rijst, pappadums, komkommerraita en sperziebonen met kokos en turmeric.

oprechte trouw

We praten over verschil in leeftijd, en dat Mark en ik elkaar leerden kennen toen ik 19 was en hij dus 23.
Als we aan Elise uitleggen dat degene met wie zij later gaat trouwen, misschien nog niet geboren is, zegt ze verontwaardigd: 'Wél! Want ik ga met Hugo trouwen!'
En dat terwijl ze, zo verklaarde ze vandaag nogmaals, verliefd is op Bas, Bas-van-de-BSO, niet Bas-uit-de-klas wel te verstaan. Nee, Bas-met-de-leuke-rugzak. Samsonite-Bas. 't Is wel duidelijk waar een man indruk mee maakt.

oei

Het gaat nu wel wat hard.
Oerfanatiek dammer Elise vraagt al dagen om ook te leren schaken. Dat hebben we nog even afgehouden ('eerst goed leren dammen') maar nu Max vandaag langskwam en zei te kunnen schaken was het hek van de -no pun intended- dam. Max hield het al vlug voor gezien en ging liever met de technisch Lego verder, maar Elises interesse was heel snel gewekt. Ze heeft de volledige partij meedaan.

verschil

AH kristalsuiker. Pak van 1 kilo.
AH kristalsuiker light. Pak van 600 gram.
Logisch.

Tsssssss suiker light? Doe normáál!