zondag 27 april 2008

tuineten

Het is alweer zo warm dat het ineens geen warmetenweer meer lijkt. Ja - barbecue. Dat wel. Maar die staat nog even in de schuur. Dus dan wordt het plannen omgooien. Geen warme curry met kikkererwten maar een koude kikkererwtensalade, met citroen, pijnboompitten, een klein lepeltje Thaise rode currypasta, tomaat, komkommer en alwéér die gele paprika. Daarbij een sausje van bulgaarse yoghurt, gehakte groene kruiden en een dikke teen knoflook. Straks een stokbroodje de oven in en dan gaat er zo een half pakje van de echte Bretonse boter met zoutkristallen doorheen. En een tuinwijn. Kumkati Chardonnay-Viognier. Ook al lekker zonder eten.

1 opmerking:

EDITH zei

Euh, rode currypasta? Bedoel je niet de Musaman curry? Tipje:

Men roostere eerst in een droge koekenpan wat kruidnagels, kardamonpitten en een kaneelstokje. Lekker laten dampen. Daarna alles uit de pan nemen. Olie erin en wat lepels Musamanpasta. Wacht tot het lekker gaat geuren en dan evt. kip of rund erbij. Aanbraden en 'n scheut heet water erbij. Dan een blik cocosmelk en laten pruttelen maar. In een echte Musaman curry horen aardappelblokjes, die je dus laat meepruttelen. Tot slot voeg je een handvol vliespinda's toe. Vergeet ondertussen de rijst niet te koken.

Voor ik 't vergeet: jouw tuineten klinkt wel erg lekker!