zondag 9 augustus 2009

huishoudgenie

De oude stofzuiger had echt het loodje gelegd. Nadat de mannen het ding open hadden geschroefd, en geconstateerd dat de motor aan het einde van zijn levensduur was gekomen, heb ik fluks een identiek-exemplaar-maar-enkele-generaties-jonger aangeschaft bij zo'n proleterig rood-zwart A-lokatie apparatuurpaleis met schreeuwerige advertenties die oproepen om de economie te stimuleren.

Dit nieuwe vroemijzertje is, hoe symbolisch, de helft kleiner en niet groen, maar 'braambesrood'. Zelfs stofzuigercarosserielakken krijgen al namen die doen denken aan te dure auto's. Gijs is immens tevreden en gelukkig met de nieuwe huisgenoot. 'Nog iets kleiner' betekent dat hij er gemakkelijk mee overweg kan, en zo heeft hij gisteren niet alleen zijn eigen kamer, maar ook nog wat andere ruimtes op de bovenverdieping gereinigd. Ook kan hij het nauwelijks laten om mij op de hoogte te stellen van alle features die het ding bezit ("kijk mama, als je aan deze knop draait, gaat-ie zacht").

Nu ons huishoudgenie nog even opleiden voor de andere taken. Hij heeft onlangs de volledige badkamer, inclusief de wc, gereinigd met een nagelborsteltje.

1 opmerking:

Nou breekt mijn klomp zei

Hallo Irene, Ik ben blij dat je weer blogged want ik ben absoluut te dom voor he witty twitters.
Het enige dat ik begrepen heb is dat je waarschijnlijk een nieuwe Mac gekocht hebt en ik ben benieuwd hoe die is uitgevallen.
Ik heb van Bert een Mac Air gekregen, althans zo voelt dat, omdat hij er bij mij op aandrong dat te doen, omdat de Mac Book Pro zo zwaar is.