dinsdag 17 augustus 2010

Anya

In de UK is de gemiddelde consument een stuk bewuster met voedsel bezig dan in Nederland. Natuurlijk, ze hebben van oorsprong een vette, zware arbeiderskeuken, maar dat is aan onze kant van de Noordzee niet anders. Toch ligt de gemiddelde super vol met voortreffelijk eten, mooie groenten in grote variëteit, echt lekkere kant-en-klaar producten en vooral heel veel organic, toevoegingsvrij of lokaal gesourced. Nergens zijn zoveel beroemde media-koks, zoveel leuke kookbladen en nergens wordt zoveel prime-tv-time aan eten en koken besteed.

Erg charmant is de herkomstvermelding op allerlei verse producten. Niet alleen wordt beschreven of je worteltje afkomstig is uit Hartford, Hereford of Hampshire, ook staat er vaak bij hoe de landbouwer heet die je groente heeft gezaaid, besproeid en geoogst. Dat was wel verdacht extreem-leuk toen bleek dat de producent van onze zak aardappeltjes van de afgelopen week, 'Cropper' heette. De aardappeltjes, kleine charmante truffeltjes, heetten Anya. Allemaal.

2 opmerkingen:

mam zei

Lijkt me heerlijk om een keer mee te komen "snuffelen" en daarna natuurlijk "buffelen".
A.D.

W.D. zei

Engeland als culinair paradijs? Daar moet ik even aan wennen. Ik moet toch onwillekeurig denken aan fish and chips, stews, vette vleespasteien en enorme glazen vol verschaald bier. Maar de echte kenner en genieter vindt ingetwijfeld wat van zijn gading is. En naast culinaire ook volop literaire geneugten, getuige het berichtje over de bibliotheek. Zo houden jullie het vast wel een jaartje uit. Groeten!
W.D.