vrijdag 17 september 2010

how very unpleasant

Twee weken geleden stond er een foto van Elise in de krant. Uiteraard was ze geweldig trots en hangt het betreffende krantenartikel nog steeds aan alle prikborden in huis.
Gisteren stond er in diezelfde Bath Chronicle een nogal zuur ingezonden episteltje van iemand die een hekel lijkt te hebben aan kinderen in het algemeen, en geschminkte kinderen in het bijzonder. Nou klonk dit als een overgekookte bejaarde zeikaardappel type 'vooral geen aandacht aan schenken', maar de briefschrijver meende in zijn (haar?) betoog te moeten refereren aan de foto van MIJN DOCHTER. Op dat moment wordt het roofdier in elke ouder natuurlijk wakker geschud, want Van Je Kind Dienen Ze Af Te Blijven. Ook met respectloos gemekker in de krant.

Ik kon dus niet anders dan een snedige reactie terug te sturen naar de Bath Chronicle, waarvan ik natuurlijk hoop dat-ie ook in de gedrukte versie geplaatst mag worden. De bijval vanuit allerlei richtingen is trouwens ook geweldig. Vooral van locals die vinden dat ik me nog hoogst beschaafd uitdruk. Eenieder die deze verbale oorlogvoering op de voet wil volgen, of eraan wil bijdragen, kan terecht op http://tiny.cc/zrdsw

2 opmerkingen:

WD zei

Jouw reactie was inderdaad nog opmerkelijk beheerst en ingehouden. Ik heb ook een zeer verontwaardigde brief naar de Chronicle gestuurd. Die is helaas (nog?) niet geplaatst. Maar het doet me goed te lezen dat er nog andere lezers zijn met fatsoen en beschaving.
WD

Frederique zei

MIssion accomplished. Zijn ze nou helemaal gek geworden daaro? Elise, je ziet er prachtig uit! Ik hoop dat de verf nog heel lang op je gezicht heeft gezeten en al je nieuwe klasgenootjes er naar hebben kunnen kijken.