vrijdag 18 februari 2011

antidote

Gisteren was ik in Londen. Voor een beurs voor tv-, video- en filmmakers. Met de dikste statieven, de bruutste schermen en de vetste camera's. (Zoals die nieuwe ijzeren baksteen van Sony, de F3: niet om aan te zien zo lelijk maar oh, wat zou ik hem graag aan het wagenpark toevoegen. Wil er iemand toevallig nog een slordige 15k in Ipso investeren?)

Met zo'n overdosis elektronica en onophoudelijk zinloos geluid om je heen moet je na een paar uur weer even resetten. Dat gaat natuurlijk nergens beter dan in het British Museum. Ik besteedde bij wijze van tegengif een paar uur tussen de roodfigurige orenkraters en de Mesopotamische reliëfs. Voor de kinderen nam ik een paar iPhone foto's van Phrygische mutsen, zodat ze konden zien dat de smurfen nog altmodischer zijn dan we al dachten. Toen kon ik met een gerust hart de rest van de middag Oxford Street afslenteren richting het Westen.

1 opmerking:

WD zei

Museumbezoek is altijd een uitstekend antidotum als de drukte om je heen te veel wordt. Leuk dat je de Phrygische mutsen met de smurfen in verband brengt. Maar ze waren in de oudheid ook het symbool van vrijheid. Vrijgelaten slaven kregen zo'n muts. Ook Marianne, symbool van de Franse revolutie, draagt een Phrygische muts.
WD