donderdag 20 september 2007

ster

Dineren, zou ik zeggen. 'Eten' doet de Karpendonkse hoeve geen recht. Dat deze zaak een Michelinster heeft, verbaast me niet. Het was de vierde of vijfde keer sinds we in Eindhoven wonen en het was weer een prima ervaring. Niet alleen is er zo'n 1.3 fte per tafel aanwezig, ook krijg je een hand van de eigenaresse bij binnenkomst en is geen verzoek te vreemd. Ik at tonijn op een tomatensalade met pasta, als hoofdgerecht een tompouce van gegrillde groene asperges in bladerdeeg met een dragonsaus en crème brulée van advocaat met boerenjongens. Bij voor- en hoofdgerecht een verrassende Pinot Noir uit Oostenrijk, met een naam die deed denken aan de bekende thuisbakker Dr. Oetl*l (maar het niet was), bij het nagerecht een muskaatwijn uit Californië. De aankleding met amuses en friandises was als vanouds voortreffelijk. Mankeert er eigenlijk wel iets aan de Karp? Ach, ze hadden pech met de kwaliteit van hun tomaatjes, en ze zouden er goed aan doen de voorgerechten niet te koud te serveren. En helaas ging na een avond van voortreffelijke rust om vijf voor tien de muzak ineens aan, alsof de drie overgebleven tafels wat meer haast moesten maken omdat PSV-AjaxPraag allang begonnen was. Maar buiten dat was het weer uitstekend.

Geen opmerkingen: